Ten Hag verliest ervaren verdediger

Man United en speler maken bekend: ervaren verdediger vertrekt transfervrij

14 mei om 12:17
Laatste update: 14 mei om 12:30

Raphaël Varane vertrekt na dit seizoen transfervrij bij Manchester United. De club en de Franse verdediger kondigen het vertrek aan in een Instagram-bericht en hij bedankt de club en de fans.

"Het zijn een aantal geweldige jaren geweest en was speciaal om voor deze club en dit logo te spelen", begint Varane in een videoboodschap gericht aan de supporters van Manchester United. "Toen ik voor het eerst op Old Trafford kwam als speler, gaf dat een speciaal gevoel. De sfeer was geweldig. Ik ben verliefd geworden op de club en de fans. Voor mijn kinderen is Manchester hun thuis geworden."

De voormalig Champions League-winnaar blikt ook terug op de gewonnen League Cup finale van vorig seizoen. "Wanneer de fans naar Wembley komen is dat een onvergetelijk moment voor ze. Om dat met ze te delen was waanzinnig." Tot slot heeft Varane goede hoop voor wat er komen gaat bij de slecht draaiende ploeg van manager Erik ten Hag. "Ondanks dat we een moeilijk seizoen hadden, heb ik veel vertrouwen in de toekomst. De nieuwe eigenaren hebben een duidelijk plan en goede strategie."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Raphael Varane (@raphaelvarane)

Wat de nieuwe club wordt van de 31-jarige Fransman is nog niet duidelijk. Varane speelde tot nu toe 93 wedstrijden voor Manchester United. Hij wist hierin twee keer te scoren en één assist te geven. In 2023 won hij met The Red Devils de League Cup.