Lodeweges over klus tijdens EK met Oranje

Koeman belt voor Oranje-klus: 'Ik had maar tien seconden nodig'

14 mei om 11:28

Dwight Lodeweges had naar eigen zeggen geen bedenktijd nodig toen hij werd gevraagd voor de technische staf van het Nederlands elftal tijdens het EK. De 66-jarige Lodeweges vervangt Sipke Hulshoff, die stopt als assistent-bondscoach.

Hulshoff gaat naar alle waarschijnlijkheid met Arne Slot mee naar Liverpool en dat valt niet te combineren met het EK. Lodeweges maakt per direct deel uit van de staf en blijft in principe tot en met het eindtoernooi aan. Koeman zocht eind vorige week contact met Lodeweges. "Ronald belde en vroeg me er een weekeinde over na te denken. Maar ik had maar tien seconden nodig", laat hij optekenen door het Algemeen Dagblad.

"Ik vind het geweldig om zo'n evenement mee te maken en nog een keer met de beste spelers van het land samen te werken. Ik ken veel jongens al. Ik ken veel stafleden", aldus Lodeweges. "Ik ben blij verrast met deze kans. Hier kan ik geen 'nee' op zeggen."

Lodeweges weet nog niet hoe de invulling er na het EK uit gaat zien. "We gaan nu eerst alles doen om een succesvol toernooi te draaien met Oranje. Hopelijk kunnen we positief exploderen en duurt deze klus tot en met de finale op 14 juli", zegt hij. "Na het EK is er tijd om te analyseren en te evalueren. En te kijken wat ik zelf nog ambieer. Het werken met Ronald heb ik de eerste keer als heel positief ervaren. Hij is de baas, maar geeft veel ruimte aan assistenten en ruimte voor zelfstandigheid. Ik kijk er naar uit om met de voorbereiding van het EK te beginnen."

Bekijk hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: