Mikautadze op de radar bij Stade Rennes

'Rennes voert gesprekken en kan Ajax verlossen van hoofdpijndossier'

14 mei om 11:07
Laatste update: 14 mei om 15:01

Ajax kan Georges Mikautadze komende zomer mogelijk definitief slijten. Stade Rennes heeft de eerste gesprekken met de Georgiër, die verhuurd wordt aan FC Metz, achter de rug, meldt het lokale Ouest-France.

Rennes maakt een matig seizoen door en gaat voor het eerst sinds 2018 niet de Europa League in. Toch staat er een 'groot project' voor komende transferzomer gepland, klinkt het. Mikautadze gaat mogelijk deel uitmaken van dat plan. Geschetst wordt dat er vijftien tot twintig miljoen euro minder uit te geven valt dan voorgaande jaren mét Europees voetbal, toch zijn er 'aanzienlijke middelen' beschikbaar.

Met Mikautadze is naar verluidt al gesproken over een overgang. Het is onduidelijk hoe de 23-jarige aanvaller tegenover een binnenlandse transfer in Frankrijk staat. Afgelopen zomer had Rennes hem ook al nadrukkelijk op de radar, destijds verkaste hij naar Ajax. In Amsterdam ligt Mikautadze nog tot de zomer van 2028 vast, al is het aannemelijk dat hij komende zomer al definitief vertrekt. Metz bedingt een optie tot koop in de huurdeal, in Franse media wordt echter gesteld dat de club niet de financiële middelen heeft om die te lichten.

Bij Ajax kwam Mikautadze in de eerste seizoenshelft niet uit de verf. Bij Metz heeft hij het op zijn heupen. In negentien Ligue 1-optredens scoorde hij dertien keer en gaf hij vier assists.