Nijhuis schreef eigen rode kaart weg

Nijhuis doet onthulling: 'Ik heb zelf mijn eigen rode kaart weggeschreven'

14 mei om 10:31

Bas Nijhuis heeft ervoor gezorgd dat de rode kaart die hij uitdeelde aan Excelsior-verdediger Siebe Horemans geseponeerd werd. Dat vertelt de scheidsrechter in de uitzending van Vandaag Inside.

"Ik wist al dat het vrijspraak zou worden", begint Nijhuis in de talkshow. "Ik heb het strafrapport zo gemaakt dat ik wist: dat wordt vrijspraak. Ik heb zelfs tegen Excelsior gezegd: zet dit er maar in, dan gaat het wel goed. Dus ik heb zelf mijn eigen rode kaart weggeschreven", onthult de scheidsrechter.

Horemans werd tijdens Excelsior - NEC (0-3) met rood van het veld gestuurd door Nijhuis. De verdediger raakte met een harde sliding eerst vol de bal en gleed onbedoeld door op tegenstander Dirk Proper. Nijhuis gaf aanvankelijk niets, maar werd door de VAR naar de zijkant gehaald om de beelden te bekijken, waarna hij toch besloot mee te gaan in het oordeel van de assistenten.

"Dan kom je na afloop in de kleedkamer en dan zit je er rustig naar te kijken en dan denk je: ik heb rood gegeven voor de uitkomst en niet voor de tackle. Ik had eigenlijk bij mijn standpunt moeten blijven, maar het is makkelijk praten als je niet zelf voor zo'n scherm hebt gestaan. Je krijgt zo'n loop te zien met zes keer de impact op die kuit, dan ga je er in mee. Dat gebeurt weleens", aldus Nijhuis.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: