Beukema hoopt stiekem op uitverkiezing Oranje

'Ik ben realistisch, maar als de Oranje-selectie er is, kijk ik elke keer stiekem'

14 mei om 07:52

Sam Beukema hoopt nog altijd op een uitverkiezing voor Oranje. De verdediger van Bologna heeft nog geen vakantie geboekt voor tijdens het EK, maar met de vele verdedigers bij het Nederlands elftal is hij ook realistisch.

"Ik heb nog geen zomervakantie geboekt, maar dat gaat wel binnenkort gebeuren. We hebben nog twee mooie wedstrijden en die willen we goed afsluiten", legt Beukema uit bij Rondo van Ziggo Sport. De verdediger haalde afgelopen weekend met Bologna officieel een ticket voor de Champions League. "Daarna gaan we eens verder kijken. Ik moet wel zeggen dat elke keer als die lijst voor Oranje bekend wordt gemaakt, dan kijk je toch stiekem. Je hoopt natuurlijk dat je erbij staat."

Beukema hoopt dus nog altijd op een uitverkiezing voor Oranje, ook al is hij daar zelf erg realistisch over. "Ik ben wel heel realistisch, ik weet dat we topverdedigers hebben in Nederland. Ik moet me gewoon doorontwikkelen en focussen op waar ik invloed op heb. Goed spelen met Bologna, volgend jaar Champions League in en hopelijk komt dat moment dan vanzelf een keer. Het is wel zeker een doel en een droom. Ik praat er ook wel veel met Tijjani Reijnders over."