Sneijder snapt niets van Ajax in trainerszoektocht

Sneijder snapt Ajax niet en oppert optie voor coach: 'Gelden andere wetten hier'

14 mei om 07:15
Laatste update: 14 mei om 15:03

Wesley Sneijder denkt niet dat Ajax in zee moet gaan met Francesco Farioli. De oud-speler van de Amsterdammers herhaalt in Veronica Offside dat er meer Ajax-DNA in de leiding moet en oppert ook een nieuwe naam voor de trainerspositie in Amsterdam.

Sneijder zou persoonlijk niet kiezen voor een buitenlandse trainer die nog niet bij Ajax heeft gewerkt. "Ik vind het vreemd dat ze bij zo iemand uitkomen. Ik zou altijd weer even terug gaan naar dat Ajax-hart. Een trainer die de spelers kent en die de Ajax-cultuur kent. Op zo iemand moet je nu uitkomen. Hij zal het ongetwijfeld goed doen in het buitenland, maar er gelden andere wetten hier in Nederland."

Wim Jonk zou volgens Sneijder om die reden wel een kandidaat zijn. "Ik hoop dat ze ergens mee bezig zijn en iemand uit die hoge hoed toveren. Jonk zou bijvoorbeeld al een goede optie zijn als hoofdtrainer." Jonk speelde eerder al voor Ajax en had van 2011 tot 2015 de jeugdopleiding onder zijn hoede. De voormalig coach en directeur van FC Volendam zit na zijn vertrek uit het vissersdorp thuis.