Van Basten niet onder de indruk van Farioli

Van Basten verrast door Ajax: 'Ik ken deze man niet, ik vind het vreemd'

13 mei om 22:24

Marco van Basten vindt het vreemd dat Ajax in de zoektocht naar een nieuwe trainer is uitgekomen bij Francesco Farioli. San Marco wil meer 'zekerheid' bij de Amsterdammers.

"Ik ben niet op de hoogte. Ik ken de man niet", begint Van Basten bij Rondo op Ziggo Sport over het target van Ajax. Farioli, trainer van OGC Nice, is een belangrijke kandidaat om het stokje van John van 't Schip over te nemen. "Ik vind het vreemd dat Ajax uit het niets met zo'n naam komt en er niets aan ontkent. Er moet bij Ajax een aantal dingen gebeuren..."

Van Basten vertelt wat er anders moet bij de club die hij als speler heeft gediend. "A: dat er wat gebeurt, want er wordt al jaren geluld, maar er gebeurt niets. En ze moeten met iemand komen van wie je zegt: daar hebben we vertrouwen in. Ik ken deze man niet", doelt hij op Farioli. "Ik zou meer zekerheid willen. Een goede trainer die al wat gepresteerd heeft en die capabel is om met een niet zo'n goede groep dát eruit te halen wat nodig is."

Presentator Wytse van der Goot geeft aan dat Farioli tactisch sterk onderlegd is. Van Basten wuift dat argument snel van tafel. "Over wie zeggen ze dat niet?"

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: