'Maduro na Ajax nog geschikter voor Almere'

'Jaartje Ajax was geen onderdeel van het plan, maar Maduro nu nog geschikter'

13 mei om 16:36

Almere City FC is verheugd met de terugkeer van Hedwiges Maduro. De oud-international wordt de opvolger van de vertrekkende trainer Alex Pastoor. Hij komt over van Ajax, waar hij als assistent werkzaam is. 

Naar verluidt had Maduro ook de mogelijkheid om als eindverantwoordelijke van Jong Ajax aan de slag te gaan, maar hij kiest ervoor om bij Almere voor het eerst op eigen benen te staan. "Als geboren Almeerder betekenen Almere City FC en de stad Almere veel voor mij. Ik ben daarom ook blij om terug te keren naar de club waar ik mijn trainerscarrière ben begonnen", zegt hij op de clubsite.

Maduro kijkt ernaar uit om het stokje over te nemen van Pastoor, die hij eerder bijstond bij de club. "Almere City FC heeft enorm veel potentie om door te groeien en ik ga er alles aan doen om de komende jaren daar bij te helpen. Het voelt voor mij weer als thuis komen."

Volgens technisch manager Johan Hansma kan Almere met Maduro verder op de ingeslagen weg. "Bij de aanstelling van de nieuwe trainer hebben wij aandachtig gekeken naar het voortzetten van de blauwdruk die Almere City FC de afgelopen seizoenen zo succesvol heeft gemaakt. Uiteraard past Hedwiges vanwege zijn eerdere betrokkenheid bij onze club uitstekend binnen dit plaatje. Hij heeft eerder succesvol samengewerkt met de rest van de staf en nu ook een jaar ervaring opgedaan buiten de deur."

Ook algemeen directeur John Bes is enthousiast. "Wij kennen Hedwiges als een uitstekende trainer en hadden al met elkaar een route uitgestippeld die zou leiden naar het hoofdtrainerschap in het komende seizoen. Hoewel het jaartje Ajax geen onderdeel was van dat plan, denken wij dat de ervaring die hij daar heeft opgedaan hem nog geschikter maakt om leiding te geven aan onze talentvolle selectie en staf. Dat Hedwiges daarnaast ook nog Almeerder en een fijn mens is maakt de match alleen maar mooier."