Van Praag droeg Van Oostveen aan bij Ajax

'Bestuursraad tackelt voorstel Van Praag: voormalig KNVB-directeur niet naar Ajax'

13 mei om 15:09
Laatste update: 13 mei om 15:49

Michael van Praag wilde Bert van Oostveen als nieuwe algemeen directeur van Ajax. De voorzitter van de Raad van Commissarissen droeg de naam van de voormalig bestuursvoorzitter en directeur betaald voetbal van de KNVB aan bij de bestuursraad van de Amsterdammers, maar het orgaan gaat er niet in mee. Dat meldt De Telegraaf.

Ajax benoemde Menno Geelen 10 mei tot algemeen directeur ad-interim. Michael van Praag liet er volgens Ajax-watcher Mike Verweij geen gras over groeien na die aanstelling. "Hij kwam gelijk met een algemeen directeur voor vast. Die heeft hij aangedragen bij de bestuursraad, maar de bestuursraad heeft dat enorm hard getackeld. Het gaat niet door: Bert van Oostveen wordt niet de nieuwe algemeen directeur van Ajax."

De bestuursraad heeft 73 procent van de aandelen in het bezit bij Ajax. Verweij maakt in de podcast Kick Off van De Telegraaf duidelijk dat zij het voorstel van Van Praag 'nog' niet zien zitten. Met Geelen als tijdelijke algemeen directeur heeft Ajax de tijd om in alle rust een nieuwe algemeen directeur te vinden.

"Michael van Praag wilde heel graag Bert van Oostveen. Die heeft het bij de KNVB best goed gedaan. Alleen dat is wéér iemand van buiten de club die Ajax niet van binnen kent. Die zou een hele lange tijd nodig hebben om zich in te werken. Ik denk niet dat dat een hele goede kandidaat is", aldus Verweij. 

Van Praag en Van Oostveen werkten samen bij de KNVB. Van Oostveen werkte van 2010 tot en met 2016 als bestuursvoorzitter en directeur betaald voetbal bij de KNVB. Hij volgde Henk Kesler op. Tussen 2012 en 2017 was hij ook secretaris-generaal van de voetbalbond.