Goed nieuws voor Oranje en City: blessure Aké valt mee

Goed nieuws over Oranje-sterkhouder: 'Zijn blessure is niet ernstig'

13 mei om 14:54

Pep Guardiola denkt snel weer te kunnen beschikken over Nathan Aké. De verdediger viel geblesseerd uit tegen Fulham afgelopen weekend. Dat de blessure vermoedelijk meevalt, betekent goed nieuws voor Oranje.

Al na 22 minuten moest Aké zaterdag het veld verlaten bij het duel tussen Manchester City en Fulham. De verdediger staat maandag alweer op het trainingsveld. Guardiola heeft alle vertrouwen in een snel herstel voor Aké. "Nathan voelt zich ook veel beter dan zondag en het is even afwachten hoe hij de training doorstaat", aldus de manager op de persconferentie. "Zijn blessure is niet ernstig, maar we zijn ook pas twee dagen verder."

Het duel met Tottenham Hotspur van dinsdag 14 mei komt vermoedelijk nog te vroeg voor Aké. Na dat duel spelen The Citizens nog tegen West Ham United in eigen huis en op 25 mei volgt de FA Cup-finale tegen Manchester United op Wembley.

Voor Oranje is het goed nieuws dat de blessure van Aké meevalt. De linkspoot is de laatste jaren een vaste basisspeler bij het Nederlands elftal en het EK begint voor de ploeg van Ronald Koeman al op 16 juni.