Miedema na zeven jaar weg bij Arsenal

Contract niet verlengd: Miedema na zeven jaar weg bij Arsenal

13 mei om 13:37
Laatste update: 13 mei om 13:48

Vivanne Miedema vertrekt bij Arsenal na dit seizoen. De club maakt via de officiële kanalen bekend dat het contract van de spits niet wordt verlengd. Zo komt er een einde aan een dienstverband van zeven jaar bij The Gunners.

"Na zeven speciale jaren komt er een einde aan mijn tijd bij Arsenal", laat Miedema weten in een videoboodschap. "Het is een eer dat ik voor een club met zoveel historie en traditie heb mogen spelen. Ik ben enorm dankbaar dat dit onderdeel van mijn leven zo speciaal heeft mogen zijn. Het was een genot om met topspeelsters en Nederlandse teamgenoten samen te spelen. Zonder hen en de fans was mijn tijd hier niet zo speciaal geweest. Dankjewel voor alles Arsenal."

Miedema maakte zeven jaar geleden de overstap van Bayern München naar Arsenal en scoorde 125 keer in 172 officiële wedstrijden voor The Gunners. In het seizoen 2018/19 werd ze kampioen van Engeland en ze won ook drie League Cups met de Londense club. 

Edu Gaspar, technisch directeur van Arsenal, is Miedema dankbaar voor haar tijd bij de club. "Viv heeft de club zo veel mooie herinneringen bezorgd. Namens de hele club wil ik haar bedanken voor haar bijdrage aan de successen van onze club in de voorbije jaren. We wensen Vivianne en haar familie alle geluk voor de toekomst." 

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: