Ajax-assistent Maduro gepresenteerd als trainer van Almere City

Kogel door de kerk: Maduro verlaat Ajax en keert als hoofdtrainer terug bij Almere

13 mei om 16:30

Hedwiges Maduro heeft zijn eerste klus als hoofdtrainer te pakken. De assistent van Ajax staat komend seizoen voor de groep bij Almere City. Daar wordt hij de opvolger van Alex Pastoor.

Maduro is geen onbekende voor Almere. De huidig assistent van John van ’t Schip was enkele jaren trainer in de jeugdopleiding van de club uit Flevoland én hij assisteerde Pastoor in het seizoen dat Almere promoveerde naar de Eredivisie. Vorige zomer maakte Maduro de overstap naar Ajax om in Amsterdam als assistent van de inmiddels ontslagen Maurice Steijn aan de slag te gaan. De Amsterdammers betaalden naar verluidt zeven ton voor Maduro.

Maduro gaat voor het eerst als hoofdtrainer aan de slag in het betaald voetbal. Na het ontslag van Steijn stond de 39-jarige assistent twee wedstrijden aan het roer bij Ajax tegen respectievelijk Brighton & Hove Albion (2-0 verlies) en PSV (5-2 verlies). Daarna nam John van 't Schip het over.

Bij Ajax kende Maduro weinig successen als assistent. De Amsterdammers eindigden op een teleurstellende vijfde plaats en ook in de KNVB Beker, de Europa League en de Conference League kon Ajax op zijn zachtst gezegd geen potten breken. Bij Almere City is het doel voor Maduro duidelijk. De promovendus staat met nog één duel te gaan op de dertiende plaats en is daarom al zeker van lijfsbehoud. Die prestatie hoopt men in Almere volgend seizoen te evenaren.