Eredivisie-flops speelronde 33

Eredivisie-flops: Heracles hofleverancier na absolute wanvertoning, één PSV'er

13 mei om 11:00

Speelronde 33 van de Eredivisie zit er weer op, en dus is het tijd voor de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur. Heracles Almelo en FC Volendam mogen zich na demasqués in respectievelijk Rotterdam en Enschede hofleverancier noemen. Ook PSV is met één speler vertegenwoordigd. 

Jeffrey de Lange (Go Ahead Eagles)
De doorgaans betrouwbare doelman maakte het AZ wel heel makkelijk in de eigen Adelaarshorst. De Lange stond met een gigantische ketser aan de basis van de Alkmaarse 0-1, en had later ook geen antwoord op de tweede en derde AZ-goal.

Mohamed Sankoh (Heracles Almelo
Speelde net als vrijwel al zijn teamgenoten een dramatische wedstrijd uit bij Excelsior. Sankoh oogde in de negentig minuten die hij op het veld stond behoorlijk apathisch. Tekenend voor zijn belabberde optreden was zijn zwakke poging in de 11e minuut, die de achterlijn niet eens haalde.

Hirving Lozano (PSV)
Mocht van geluk spreken dat zijn overtreding in de openingsfase niet bestraft werd met een strafschop. Even later hielp de Mexicaan een grote kans om zeep. Na 45 minuten spelen zat zijn wedstrijd er alweer op.

Barry Lauwers (FC Volendam) 
Mocht keepen in plaats van vaste doelman Mio Backhaus, maar betaalde dat vertrouwen allerminst uit. Bij de 1-0 van FC Twente stond hij te ver uit zijn doel, bij de 4-2 werkte hij de bal niet goed weg en ook bij het zesde doelpunt van de Tukkers ging hij niet vrijuit. 

Justin Hoogma (Heracles Almelo) 
De achterhoede van Heracles is al een tijdje niet veel meer dan een gatenkaas, zo ook in Kralingen. Ook aanvoerder Hoogma, die Troy Parrott helemaal kwijt was bij de 2-0, wist zich niet aan de Almelose malaise te onttrekken.

Xavier Mbuyamba (FC Volendam) 
Volendam deed nog twintig minuten mee tegen Twente, maar liet daarna zien een terechte degradant te zijn. De ruimtes die Mbuyamba en zijn teamgenoten soms weggaven, waren echt schrijnend.

Navajo Bakboord  (Heracles Almelo)
Zakte door het ijs bij Excelsior. Heracles en Bakboord wisten de schade aanvankelijk nog wel beperkt te houden, maar toen Couhaib Driouech zijn rentree maakte, stortte de achterhoede als een kaartenhuis in. De vleugelverdediger had totaal geen antwoord op zijn directe tegenstander.

Bram Nuytinck (NEC)
Trok aan de noodrem om een ziekenhuisinworp van Brayann Pereira te herstellen, maar deed dat wel heel onbeholpen. De ervaren centrale verdediger werkte Feyenoord-spits Ayase Ueda wel heel hard naar de grond, en kreeg daarvoor de rode kaart.