Einde loopbaan voor Danny Post, na 356 of 357 profduels

'Ik stop met voetballen. Ik heb er lang over nagedacht, maar het is definitief'

13 mei om 08:51

Danny Post gaat zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangen. Dat heeft de 35-jarige middenvelder van Almere City aangekondigd na afloop van de wedstrijd tegen Ajax (3-0), waarin hij negentig minuten op de bank bleef.

"Ik stop ermee", laat Post in Amsterdam optekenen door De Telegraaf. Tegen Ajax kwam de middenvelder niet in actie, waardoor hij komend weekend tegen NEC voor het laatst als profvoetballer het veld kan betreden. "Ik had hier graag wat minuutjes gemaakt, want er was aardig wat familie in het stadion aanwezig. Hopelijk is dat me tegen NEC wel gegund."

"Ik heb er best lang over nagedacht, maar het is definitief", zegt Post over zijn beslissing om te stoppen. "Die knoop heb ik doorgehakt. De laatste twee jaar heb ik alleen maar kleine pijntjes. Het is mooi geweest en ik kan terugkijken op een mooie loopbaan. Al vind ik wel dat ik hier te weinig heb kunnen spelen. Maar ik ben blij dat ik onderdeel van dit team heb uitgemaakt."

"Toen ik kwam stonden we negentiende in de Keuken Kampioen Divisie en de promotie naar de Eredivisie was – net als de handhaving nu – geweldig. Eigenlijk is het niet normaal als je erover nadenkt waar we twee jaar geleden stonden en waar we nu staan", besluit Post.

Mede door blessureleed speelde Post tot dusver slechts één Eredivisie-duel dit seizoen, in de eerste speelronde tegen FC Twente. De geboren Amsterdammer is afkomstig uit de jeugd van Haarlem. Later kwam hij uit voor FC Groningen, FC Dordrecht, VVV-Venlo en Almere City. Op dit moment staat de teller op 356 duels op het hoogste niveau voor Post. 

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: