Bergwijn voert gesprekken met Ajax: "Ik ga daar geen uitspraken over doen"

'Heb gesproken met mensen binnen Ajax. Of ze er wat mee doen, moeten we maar zien'

13 mei om 08:07

Steven Bergwijn heeft met 'bepaalde mensen' bij Ajax gesprekken gevoerd over volgend seizoen. De captain van de Amsterdammers wil echter niet vertellen wat er in zijn ogen dringend moet veranderen bij de club.

Na afloop van het duel met Almere City (3-0), dat Bergwijn hoogstpersoonlijk besliste met een hattrick, verschijnt hij voor de camera van de NOS. De aanvaller krijgt de vraag of hij snakt naar volgend seizoen. "Ik denk dat iedereen die van Ajax houdt of bij ons speelt, klaar is met dit seizoen", begint hij. "We hebben een heel zwaar jaar gehad. Het was niet goed, natuurlijk. Dit is niet waar Ajax voor staat."

Vervolgens komt het volgende seizoen ter sprake. Bergwijn geeft desgevraagd aan dat hij zich daarover laat horen binnen Ajax. "Jawel. Ik heb wel gesprekken gehad met bepaalde mensen. Of ze er wat mee doen, dat moeten we nog maar zien. Maar er wordt wel geluisterd, in ieder geval."

Bergwijn wil echter niet kwijt wat er volgens hem anders moet in de Johan Cruijff Arena. "Dat zijn dingen die we gewoon binnenskamers moeten houden. Ik ga daar geen uitspraken over doen", zegt hij met een glimlach.