Vermeulen snapt niets van Ajax: 'Hij heeft niets gepresteerd'

Vermeulen snapt niets van Ajax: 'Hij heeft niets gepresteerd'

13 mei om 08:19
Laatste update: 13 mei om 11:25

Arno Vermeulen heeft zijn bedenkingen bij de mogelijk aanstelling van Francesco Farioli bij Ajax. De Italiaanse hoofdtrainer van OGC Nice zou een akkoord naderen met de Amsterdammers, maar Vermeulen vraagt zich af hoe ze bij Farioli zijn uitgekomen, zo spreekt hij uit in Studio Voetbal.

"In het afgelopen jaar hadden ze (Nice, red.) 58 punten, nu 54 met nog twee wedstrijden te spelen. Hij kan maximaal op zestig punten komen, twee meer dan vorig jaar. Zoveel scheelt het niet", stelt Vermeulen. "Hij kan er nog derde mee worden, maar staat nu vijfde. Hij heeft 33 miljoen meer geïnvesteerd in de club dan dat er binnenkwam, dus je mag aannemen dat hij betere spelers heeft gekregen."

"Dat is dus niet zo heel bijzonder", vervolgt Vermeulen. "En wat ook opmerkelijk is: het doelsaldo van het team, 37 goals voor, 25 tegen. Er zijn maar vijf clubs in de competitie die minder goals hebben gemaakt, dus het is ook geen doelpuntenmachine, dat elftal. Alleen defensief blijkt het wel goed te zitten. Bovendien staan ze zestien punten achter op Paris Saint-Germain, dus we moeten ook niet overdrijven."

Ook vraagt Vermeulen zich af waarom Manchester United niet aan de trainer zou denken, als diens capaciteiten zo groot zijn. "De eigenaar van de club is Ratcliffe, de nieuwe eigenaar van Manchester United. Je zou denken dat als Farioli echt zo goed is, hij wel meegenomen zou worden naar United. Maar ik heb eigenlijk nergens in een Engelse krant gelezen dat hij op een lijstje staat. Hij heeft, met alle respect, nog niets gepresteerd als trainer. Vijfde in Frankrijk, maar vorig jaar was het niet veel minder. Nice is gewoon een goede ploeg. Hoe kom je dan bij hem uit? Waarom wil je hem per se hebben?"