Olympiakos onderuit tegen PAOK, slecht nieuws voor Ajax

Slecht nieuws voor Ajax: UCL-finalist Olympiakos onderuit in Griekse topper

12 mei om 22:18
Laatste update: 12 mei om 22:37

De kans dat Ajax als nummer vijf van de Eredivisie alsnog direct de Europa League ingaat wordt steeds kleiner. De Amsterdammers zijn afhankelijk van onder meer Olympiakos, maar die ploeg ging zondagavond onderuit tegen PAOK Saloniki

Ajax verzekerde zich zondag van de vijfde plaats in de Eredivisie door de zege op Almere City (3-0) en de nederlaag van NEC tegen Feyenoord (2-3). Daardoor gaat het ticket voor de tweede voorronde van de Europa League naar Amsterdam, maar er is nog steeds hoop op een direct ticket. Dat hangt onder meer af van Olympiakos. 

De Griekse topclub moet in de finale van de Conference League zien af te rekenen én in eigen land kampioen worden om Ajax te kunnen helpen. Dat laatste wordt alsmaar lastiger door de 2-0 nederlaag tegen PAOK Saloniki zondagavond. Doelpunten van Taison en Andrija Zivkovic deden Olympiakos de das om. Alleen een zege tegen AEK Athene en Panathinaikos, een nederlaag voor AEK Athene tegen Lamia én een nederlaag voor PAOK tegen Panathinaikos en Aris kunnen er nog voor zorgen dat Olympiakos kampioen wordt. 

Mocht dat gebeuren, dan is Ajax er nog niet. FC Porto moet derde worden in de competitie of de beker winnen in Portugal. Ook Fiorentina kan Ajax nog helpen. Mocht de ploeg op wonderbaarlijke wijze nog zevende worden in de Serie A en de Conference League winnen en FC Porto boekt het benodigde succes dan plaatst Ajax zich ook direct.