Geen puntenrecord PSV door remise in Sittard

Géén puntenrecord voor PSV: kampioen niet langs Fortuna Sittard

12 mei om 16:31

PSV moet het puntenrecord in de Eredivisie uit zijn hoofd zetten. De kersverse kampioen speelde moeizaam met 1-1 gelijk bij Fortuna Sittard.

PSV kroonde zich vorige week officieel tot landskampioen en kreeg zondag een mooie erehaag van de thuisploeg. Voor de ploeg van coach Peter Bosz bleven er nog twee doelen over: het puntenrecord van het 'Gouden Ajax' uit 1972 evenaren en Luuk de Jong aan de topscorerstitel helpen. Fortuna bleek echter niet zomaar mee te willen werken aan die plannetjes.

Na een gezapig begin kwamen de Limburgers na een klein halfuur op voorsprong. Olivier Boscagli verspeelde de bal, Kristoffer Peterson behield het overzicht en Iñigo Córdoba passeerde Joël Drommel, die door Bosz een basisplaats was gegund. De gelegenheidskeeper kreeg een paar minuten later bijna de 2-0 om de oren, nadat hij een bal niet goed verwerkte. Peterson passeerde hem, maar Boscagli redde op de doellijn.

PSV leek daarna eindelijk wat wakker te schudden en was twee keer gevaarlijk via De Jong. Fortuna-keeper Luuk Koopmans redde echter op een harde kopbal en een schot van de spits, die zodoende moest wachten op zijn 28ste goal van het seizoen. 

Bij de start van de tweede helft besloot Bosz alsnog smaakmakers als Joey Veerman en Johan Bakayoko in te brengen. Toch ging het nog altijd niet vanzelf bij de Eindhovenaren. Een kopkansje van De Jong werd gepareerd, maar na 72 minuten was het dan eindelijk raak. Niet De Jong, maar Jerdy Schouten sloeg toe met het hoofd na een hoekschop. 

PSV wist de tweede nederlaag van het seizoen daarmee te voorkomen, maar het puntenrecord is niet meer haalbaar. De ploeg van Bosz kan nog maximaal op 91 punten komen, één minder dan Ajax (omgerekend) behaalde in 1972.