Dani de Wit gaat bij AZ vertrekken volgens Guido Albers

Zaakwaarnemer Albers voorspelt AZ-vertrek: 'Toekomst ligt in Duitsland of Italië'

12 mei om 11:52
Laatste update: 12 mei om 12:24

Dani de Wit is hoogstwaarschijnlijk bezig aan zijn laatste weken in dienst bij AZ. Dat heeft zijn zaakwaarnemer Guido Albers zondagochtend verteld bij Goedemorgen Eredivisie

De Wit kende begin dit jaar een lastige periode bij AZ. De energieke middenvelder werd voorbijgestreefd in de pikorde. Inmiddels heeft hij zich teruggeknokt in de basiself van de Alkmaarders. "Wat Dani elke dag op het trainingsveld laat zien, en ook tijdens elke wedstrijd laat zien, hij neemt gewoon een elftal op sleeptouw", aldus Albers. 

AZ speelt nog tegen Go Ahead Eagles en FC Utrecht. Dat zullen voor De Wit de laatste twee wedstrijden in Alkmaarse dienst zijn. "AZ gaat nu verder met Sven (Mijnans, red.), en Dani gaat verder in zijn carrière. Dat zal in principe niet met AZ zijn."

De oud-speler van Ajax heeft in Alkmaar een aflopend contract, en zal via de voordeur vertrekken. "Zijn relatie met AZ is ongelooflijk", stelt Albers. "Stel hij heeft op 1 juli nog geen club, dan kan hij gewoon bij AZ mee blijven trainen. Maar ze gunnen hem die transfer, dat is mooi. Zijn toekomst ligt in Duitsland, Italië of Engeland."

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: