FC Barcelona overweegt Lewandowski te verkopen

'Barça wil veranderingen doorvoeren in aanval en hoopt op vertrek grootverdiener'

11 mei om 23:22
Laatste update: 12 mei om 15:50

Robert Lewandowski is misschien bezig aan zijn laatste maanden bij FC Barcelona, zo meldt Sport. De clubleiding gaat binnenkort met de entourage van de Poolse spits om de tafel om zijn toekomst te bespreken.

Op komende transferperiode versterkingen binnen te halen, moeten er eerst spelers vertrekken bij FC Barcelona. Volgens Sport zijn Xavi en Deco, sportief directeur van Barça, het erover eens geworden dat Lewandowski een geschikte speler is om aankomende zomer van de hand te doen. De Pool is een van de grootverdieners bij de Spaanse topclubs.

Vanaf komend seizoen zal het salaris van Lewandowski nog meer toenemen en zodoende hoopt de clubleiding afscheid te kunnen nemen van de spits. Binnenkort zal er een overleg plaatsvinden met Pini Zahavi, de zaakwaarnemer van Lewandowski, om tot een oplossing te komen voor aankomende zomer. 'De situatie zal met het grootste respect worden behandeld, want Lewandowski wordt beschouwd als een geweldige professional die in 2022 voor Barça koos', klinkt het.

'Xavi wil komend seizoen een revolutie teweegbrengen in de aanval en hij beschouwt Lewandowski als vervangbaar', zo wordt er geschreven. De clubleiding is van mening dat ze niet meer de beste versie van Lewandowski zullen zien en ze hopen afscheid van hem te kunnen nemen, zodat er ruimte komt om andere spelers aan te trekken.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: