Pusic kampioen met Shakhtar

Pusic bekroont debuutseizoen bij Shakhtar met Oekraïense titel

11 mei om 19:40

Marino Pusic heeft zich met Shakhtar Donetsk gekroond tot kampioen van Oekraïne. De voormalig assistent van Arne Slot bij Feyenoord pakte de titel door in een heuse kampioenswedstrijd af te rekenen met concurrent Dinamo Kiev: 1-0.

Pusic verruilde Feyenoord eind oktober 2023 om bij Shakhtar op eigen benen te kunnen staan. Hij zorgde meteen voor een stunt door FC Barcelona met 1-0 te verslaan in de Champions League. Shakhtar overleefde de groepsfase desondanks niet, maar in de eigen competitie ging het crescendo. In de laatste dertien competitieduels werd er niet verloren.

Georgiy Sudakov maakte zaterdag het enige doelpunt, waardoor Shakhtar met twee wedstrijden te spelen nu zeven punten meer heeft dan achtervolger Dinamo Kiev. Ex-Ajacied Lassina Traoré viel een halfuur voor tijd in bij de formatie, die zijn thuisbasis nu in Lviv heeft.

Pusic was eerder succesvol als assistent van Slot bij Feyenoord, waarmee hij vorig seizoen ook de titel veroverde. Hij stond die laatste ook bij AZ al bij. Eerder stond de Bosnisch-Kroatische Nederlander op eigen benen bij FC Twente, waarmee hij kampioen werd in de Keuken Kampioen Divisie.

In de wandelgangen wordt Pusic voorzichtig gelinkt aan een terugkeer naar Feyenoord. De Rotterdammers moeten op zoek naar een vervanger voor Slot.