Premier League-uitslagen Tottenham, Burnley, Sheffield, Everton, Wolves

Van de Ven deelt Burnley de nekslag uit, remise voor scorende Veltman bij Brighton

11 mei om 17:59
Laatste update: 11 mei om 18:22

Burnley is door de nederlaag tegen Tottenham Hotspur definitief gedegradeerd uit de Premier League. Joël Veltman was belangrijk voor Brighton & Hove Albion bij Newcastle United.

Tottenham Hotspur-Burnley
Burnley moest winnen bij Tottenham om nog kans te maken op handhaving, maar de ploeg kwam niet verder dan een gelijkspel. In de 25e minuut pakte het elftal van Vincent Kompany nog brutaal de voorsprong via Bruun Larsen. Lang kon de laagvlieger niet genieten van die voorsprong. Zeven minuten later knalde Pedro Porro de gelijkmaker tegen de touwen. In de slotfase gaf Micky van de Ven Burnley het laatste zetje. De Nederlander scoorde met een bekeken schot de winnende treffer.

Door de nederlaag is Burnley zeker van degradatie naar het Championship. Eerder degradeerde Sheffield United al uit de hoogste Engelse competitie. Leicester City en Ipswich Town bewandelen de omgekeerde weg.

Newcastle United-Brighton & Hove Albion
Het Nederlands getinte Brighton is er niet in geslaagd om te winnen bij directe concurrent Newcastle. The Seagulls kwamen nog op voorsprong door de eerste treffer van Veltman dit seizoen. De verdediger reageerde alert bij een corner en zette zijn ploeg zo op 0-1. Vlak voor rust bracht Sean Longstaff zijn ploeg op gelijke hoogte. Na rust werd er niet meer gescoord door beide ploegen.