AZ O18 landskampioen na zege bij Ajax

Versterkt AZ O18 kroont zich bij Ajax tot landskampioen en gaat de Youth League in

11 mei om 17:33

AZ onder de 18 heeft zich zaterdagmiddag gekroond tot landskampioen. Het hoogste jeugdelftal won het allesbeslissende duel met de leeftijdsgenoten van Ajax. Het werd 0-2 in Amsterdam.

Kees Smit werd de man van de wedstrijd bij AZ. Het talent maakte tien minuten voor tijd de 0-1 voor de Alkmaarders. In de absolute slotfase maakte Smit er uit een counter zelfs nog 0-2 van. Bij beide treffers was invaller Wassim Bouziane de aangever.

Door de zege is AZ niet alleen zeker van het landskampioenschap. De Alkmaarders zijn ook verzekerd van een ticket voor de Youth League, de jeugdvariant van de Champions League.

Er was een beslissingswedstrijd tussen Ajax en AZ nodig omdat beide clubs een helft van de competitie gewonnen hadden. AZ werd najaarskampioen, terwijl Ajax onlangs de voorjaarstitel greep. Het duel op zaterdag besliste welke club zich algeheel landskampioen mag noemen.

De Alkmaarders traden aan met een versterkt elftal. Jayden Addai, Kees Smit en Enoch Mastoras speelden mee. De drie spelers zijn dit seizoen geen onderdeel meer van het o18-team. Ze zijn nog wel speelgerechtigd. Het drietal speelt in Jong AZ en Addai heeft ook al geregeld in het eerste elftal gespeeld.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: