Faberski over ontwikkeling

Ajax-talent klaar voor de volgende stap: 'Erg blij met mijn ontwikkeling'

11 mei om 13:34

Jan Faberski is bezig aan een uitstekend seizoen bij Ajax onder 18. De achttienjarige vleugelspeler strijdt zaterdagmiddag om de landstitel tegen de leeftijdsgenoten van AZ. Faberski laat weten dat hij en zijn ploeggenoten er klaar voor zijn.

"De eerste twee jaar hier zijn goed voor mij geweest. Ik doe ervaring op en leer veel als persoon. Ik ben erg blij met mijn ontwikkeling tot nu toe", valt te lezen op de clubkanalen. "De Nederlandse speelwijze ligt ook beter bij mij. In Polen waren er veel diepe ballen en heel fysiek. Ik speel liever opbouw en heb veel contact met de bal."

Faberski is veel in het Ajax-spel betrokken en beschikt over een gouden linkerbeen. Met zijn versnelling en dribbels zorgt hij continu voor gevaar. "Dat is mijn handelsmerk, zoals iedereen dat heeft. Zo doe ik het. Ik houd van dribbelen en ik hou van de bal aan mijn voet. De één-tegen-één is mijn wapen. Ik wil eindigen in een positie om scoren en niet alleen de pass geven."

Zaterdagmiddag om 14.30 uur is de aftrap tussen Ajax en AZ en dan zal bepaald worden wie er kampioen wordt en naar het Domestic Champions Path in de UEFA Youth League gaat. "Hier hebben we het hele jaar aan gewerkt. Elke training was dit ons doel. We zitten in een goede flow en iedereen is er klaar voor. We willen winnen: voor onszelf en voor de club", besluit Faberski.