Driessen spaart medische staf PSV niet: 'Daders gaan aan de hoogste boom'

Driessen vernietigend na Lang-update: 'Dan had je misschien wel finale gespeeld'

10 mei om 21:23

Er moet een onderzoek komen naar de medische staf van PSV, zo vindt Valentijn Driessen. De journalist uit zijn verbazing over het feit dat de medische staf volgens Lang tot drie keer toe een verkeerde diagnose heeft gesteld.

Mike Verweij vindt dat Lang zelf niet slim gehandeld heeft, zo stelt hij in Kick-Off, de podcast van De Telegraaf. "Dat kun je ook intern bespreken. En ik hoorde dat ze hem na zijn eerste invalbeurt vijftien sprintjes hebben laten lopen. Dat is niet heel handig. Kennelijk verwijt hij dat de medische staf."

Driessen is het echter niet helemaal met zijn collega eens. "Daar ligt ook een verantwoordelijk voor een speler. Als je je geblesseerd voelt, of je komt net terug van een blessure en ze zeggen: vijftien sprintjes trekken, dan kun je ook zeggen: Dankje, koekoek, daar begin ik niet aan."

"Wat wel heel erg is, is dat drie keer de verkeerde diagnose is gesteld. Dat is wel een aanklacht voor de hele medische staf. Niet alleen in dit geval, maar ook voor andere spelers", vervolgt Driessen. "Wie wil er nou nog behandeld worden door de medische staf? Wie gelooft nou nog hun diagnoses? Er zal bij PSV een onderzoek gaan plaatsvinden naar de medische staf, dat kan niet anders. Dit is kapitaal waarmee je aan het gokken bent, je kunt je het niet permitteren om drie, vier diagnoses te stellen. De daders gaan echt aan de hoogste boom."

Bovendien heeft PSV zijn aanvaller gemist op het moment dat hij hard nodig was, stelt Driessen, mogelijk door medische blunders. "Met Noa Lang had je misschien wel van Dortmund gewonnen. Dan had je misschien wel de finale gespeeld en was Lang misschien wel 25 of dertig miljoen waard geweest."

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: