Ten Hag blijft strijdbaar: 'Of ik de juiste manager ben voor United? Absoluut'

Ten Hag blijft strijdbaar: 'Of ik de juiste manager ben voor United? Absoluut'

6 mei - 23:50 Laatste update: 7 mei - 07:44
47

Erik ten Hag erkent dat Manchester United maandagavond door de ondergrens is gezakt. Crystal Palace veegde in eigen huis de vloer aan met The Mancunians (4-0).

United had voor rust goede intenties, al keek de ploeg tijdens de pauze al wel tegen een 2-0 achterstand aan. In het tweede bedrijf was het bar en boos en liep Palace uit naar een 4-0 zege. "Het is duidelijk dat dit ondermaats is", zegt een aangeslagen Ten Hag na afloop tegen de Engelse media. "Het was bij lange na niet goed genoeg."

"We zijn erg teleurgesteld. We hadden moeten vechten zoals de fans deden", gaat Ten Hag verder. De Nederlander, die onder hoogspanning staat, weigert de handdoek in de ring te gooien. "Ik zal blijven strijden. Ik heb het team zo goed mogelijk voorbereid, maar het was zeker niet goed genoeg. Daar neem ik mijn verantwoordelijkheid voor. Ik moet energie vinden om me voor te bereiden op de wedstrijd tegen Arsenal."

Ten Hag denkt dat hij nog altijd de juiste manager voor United is. "Absoluut", countert hij op die vraag. "Als alle spelers weer beschikbaar zijn, hebben we een goed elftal. Maar als we bijna onze hele achterhoede missen, hebben we problemen." Door blessures speelde United met Casemiro als centrumverdediger. Aaron Wan-Bissaka, normaal rechtsback, moest noodgedwongen als linksback acteren.