Waterreus zet PSV-routinier in het zonnetje: 'Echt een nieuw icoon van de club'

Waterreus zet PSV-routinier in het zonnetje: 'Echt een nieuw icoon van de club'

6 mei - 22:30
13

Ronald Waterreus vindt dat Luuk de Jong echt een clubicoon is van PSV. De aanvoerder van de Eindhovenaren maakte dit seizoen diepe indruk, ook op oud-trainer Guus Hiddink.

"Ik vind de term clubicoon wel aan inflatie onderhevig, maar hij is wel echt een nieuw icoon van de club", vertelt Waterreus over De Jong bij Rondo van Ziggo Sport. "Hij heeft in zijn vorige periode ook een tijdje niet goed gedaan en ook daar is hij van terug gekomen. Bij Sevilla geweest en FC Barcelona en vorig jaar was hij ook niet fit toen het seizoen begon. Dit jaar was hij vanaf het begin fit, maar bijna dertig goals, daar valt niet over te twisten."

Wedden

Meer odds

Ook Guus Hiddink is onder de indruk van één specifieke kwaliteit van De Jong. "Hij heeft ook iets wat mensen in de huidige voetballerij minder hebben: hiërarchie. Het is altijd lekker als je één of twee jongens in de groep hebt die tegen hun maatjes zeggen: 'Hee jongen, niet gek doen'. Even de jonge jongens bij het oortje pakken. Dat werkt alleen als je goed speelt, maar dat heeft hij wel."