'Toptransfer voor De Jong lijkt onwaarschijnlijk: geïnteresseerde club haakt af'

'Toptransfer voor De Jong lijkt onwaarschijnlijk: geïnteresseerde club haakt af'

6 mei - 21:09
33

Bayern München lijkt toch niet in te zetten op de komst van Frenkie de Jong. Eerder kwam naar buiten dat de Duitsers interesse hebben in de middenvelder, maar de clubleiding zou toch niet overtuigd zijn.

Volgens BILD zou De Jong door een aantal mensen binnen Bayern niet worden gezien als de beste kandidaat. De meeste technische beleidsbepalers van de Duitse club willen een pure verdedigende middenvelder en vinden de Nederlander hier niet geschikt genoeg voor. De Duitse krant meldt dat Bayern zich daarom niet officieel gaat melden voor De Jong, omdat de club hem op zijn favoriete positie niet nodig heeft.

Wedden

Meer odds

De interesse van Bayern in De Jong werd eind april bekendgemaakt door verschillende Spaanse media. De Nederlander staat nog tot de zomer van 2026 onder contract bij zijn huidige club FC Barcelona. De Jong gaf zelf al meermaals aan dat hij het naar zijn zin heeft bij de Catalanen en dus niet weg wil. Barça zou wel nadenken over een verkoop, omdat met het transfergeld een groot gedeelte van de financiële problemen opgelost kan worden.