Van der Vaart lyrisch: 'Trainer naar mijn hart, fantastisch gedaan'

Van der Vaart lyrisch: 'Trainer naar mijn hart, fantastisch gedaan'

6 mei - 21:17
39

Peter Bosz heeft de landstitel met PSV meer dan verdiend, stelt Rafael van der Vaart. De 109-voudig Oranje-international is lovend over de oefenmeester en is van mening dat PSV nu de volgende stap moet zetten.

"Hij heeft het verdiend", zegt Van der Vaart bij Rondo op Ziggo Sport over Bosz bij het zien van beelden van het kampioenschap. "Een trainer naar mijn hart. Mensen vermaken... Winnen komt dan als het goed is ook. Dat vind ik zo mooi." Van der Vaart denkt niet dat het huidige PSV 'het beste PSV ooit' is. "In de Champions League hebben ze het écht laten afweten. Ze hebben zich als een kleine club gedragen."

Wedden

Meer odds

Van der Vaart geeft aan dat PSV zich gemakkelijk neerlegde bij de uitschakeling in de achtste finales. "Borussia Dortmund was twee keer niet goed en je komt niet door", zegt hij. "Dat moet de volgende groei zijn. Niet zo reageren na een wedstrijd." De voormalig topmiddenvelder benadrukt echter dat Bosz een knappe prestatie heeft geleverd. "De manier van voetballen, hoe hij over voetbal denkt..."

In het bijzonder laat Van der Vaart zich uit over de ontwikkeling van Joey Veerman, die hij dankt aan Bosz. "Hij laat Veerman zo spelen dat die niet in zijn zwakte komt. Dat vind ik knap. Als hij aan de bal komt gaat het beginnen. Dat heeft Bosz fantastisch gedaan."