Hiddink tipt Slot: 'Als je dit niet doet, heb je geen last van de pers'

Hiddink tipt Slot: 'Als je dit niet doet, heb je geen last van de pers'

6 mei - 15:26 Laatste update: 15:27
16

Guus Hiddink waarschuw Arne Slot voor het feit dat de Nederlandse trainer niet veel landgenoten mee moet nemen naar Liverpool. De oud-bondscoach denkt verder dat de Premier League een erg fine werkomgeving is.

Hoe groot de stap van de Eredivisie naar de Champions League is? "Als speler een grote. Als trainer heeft hij bij een grote club gewerkt en hij gaat nu naar een nog grotere club", begint Hiddink bij NOS Studio Voetbal. "Je krijgt daar alle vrijheid om goed je werk te doen. En hoe gek het ook klinkt, je hebt weinig last van de pers. Je hebt alleen een persconferentie voor en na de wedstrijd. Dus met de pers krijg je niet heel veel te maken. Tenzij je elke dag de tabloids gaat lezen."

Toch ziet Hiddink wel een grote valkuil voor Slot. "Je moet uitkijken dat je niet een lichting aan Nederlanders gaat meenemen. In mijn eigen staf wilde ik één of twee vaste mensen mee, maar verder wilde ik graag lokale mensen uit de club hebben. En als je een goed transferbudget hebt, moet je niet te snel een binnenzak vol Nederlanders meenemen." Volgens de voormalig Chelsea manager ligt intensiteit veel en veel hoger in Engeland. "Er zijn genoeg voorbeelden van Nederlandse spelers die naar de Premier League gingen en het er heel moeilijk hadden."

Guus Hiddink werd twee keer iaangesteld als interim-trainer bij Chelsea. In februari 2009 en december 2015. Met de Londense club wist hij in 2009 de FA Cup te bemachtigen.