'Bosz was belangrijk, maar vorig jaar al een belangrijk fundament gelegd'

'Bosz was belangrijk, maar vorig jaar al een belangrijk fundament gelegd'

6 mei - 14:20
29

Marcel Brands, algemeen directeur van PSV, vindt dat er vorig jaar al een belangrijk fundament is gelegd voor het kampioenschap. De bestuurder geniet van alle vreugde bij de supporters en spreekt van een 'fantastische prestatie'. 

"Tuurlijk heeft Peter (Bosz, red.) een belangrijke rol gespeeld", begint Brands in gesprek met Voetbal International. "Vorig jaar is er al een belangrijk fundament gelegd en dit jaar stond er echt een team. Ze waren niet uit balans te brengen en hebben een fantastische prestatie geleverd."

Het kampioenschap zat er al langere tijd aan te komen voor PSV, maar in Eindhoven werd de schaal definitief binnengehaald dankzij een 4-2 overwinning op Sparta. "Gelukkig was dat in het ideale scenario: in een thuiswedstrijd met een stad vol mensen", aldus Brands. "We hebben gedaan wat we moesten doen. Een mooie bekroning op een heel mooi seizoen."

Desgevraagd gaat Brands in op wat hem het meest trots maakt aan het succesvolle seizoen van PSV. "Wat mij het meest trots maakt, is de blijdschap bij de mensen. Dat blijft het langste hangen. Uiteindelijk is dat waar we het allemaal voor doen: voor de fans en de mensen", reageert de algemeen directeur. "Als ik hoor dat er bijna honderdduizend mensen in de stad aanwezig waren en het stadion helemaal vol zat. Daar hebben we het hele jaar keihard voor gewerkt."