Perez lyrisch in kampioensrapport PSV: 'Een 10 lastig, maar scheelde niet veel'

Perez lyrisch in kampioensrapport PSV: 'Een 10 lastig, maar scheelde niet veel'

6 mei - 13:56
27

Marciano Vink, Kenneth Perez en Hans Kraay jr. beoordelen Luuk de Jong met het hoogste cijfer in de kampioensploeg van PSV. De Deense oud-prof geeft de 33-jarige spits en aanvoerder zelfs een 9,5. 

Vink en Kraay delen een iets lager cijfer uit aan De Jong, waardoor het gemiddelde uitkomt op 9,2. Perez is desondanks lyrisch. "Het is heel erg knap wat hij laat zien. Het is lastig om iemand een 10 te geven, maar het scheelde bij hem niet veel. Hij is echt de leider van het team. Hij speelt bijna alles en hij spoort zijn teamgenoten op een hele positieve manier aan om het elke keer te laten zien. Hij is een echte voorbeeldprof en die 9,5 is dik verdiend."

Na De Jong completeren Joey Veerman en Sergiño Dest het ESPN-podium met elk een 8,8. "Veerman heeft zo’n uniek seizoen", zegt Vink. "Hij werd in het begin door velen bekritiseerd om zijn verdedigende kwaliteiten. Hij heeft meer dan genoeg laten zien hoe goed hij het positiespel beheerst. De kritieken verstomden op een gegeven moment en toen ging het weer over de geniale passjes die hij geeft en het rustige afwerken met binnenkant voet."

"Hij werd gemist door een kuitblessure en toen zag je ineens het verschil van PSV mét Veerman en zonder Veerman. Hij heeft het Nederlands elftal natuurlijk ook gehaald en hij heeft wel zijn plekje in de selectie verdiend", aldus de voormalige middenvelder.

Vink is ook onder de indruk van Dest. "Dest was al heel erg goed voordat hij bij PSV kwam. Ik denk dat hij net op het verkeerde moment bij Barcelona binnenkwam. Maar wat hij dit seizoen heeft laten zien bij PSV is echt ongekend", stelt hij. "Peter Bosz heeft hem de vrijheid gegeven om al zijn aanvallende kwaliteiten te ontplooien. Ik denk dat hij heel belangrijk is geweest voor Luuk de Jong, want hij heeft hem een hele hoop voorzetten gegeven."

Vink verdedigt bovendien de verdedigende kwaliteiten van de Amerikaanse international. "Hij was altijd op tijd terug in de verdediging. PSV zette dit seizoen zo goed druk op de helft van de tegenstander, dat Dest nauwelijks op eigen helft hoefde te verdedigen in de een-tegen-een."