De Mos ziet 'uitzonderlijke' PSV'er: 'Mag hij bewijzen bij City of PSG'

De Mos ziet 'uitzonderlijke' PSV'er: 'Mag hij bewijzen bij City of PSG'

6 mei - 09:48 Laatste update: 11:07
45

De kans is groot dat PSV deze zomer afscheid neemt van Johan Bakayoko. Clubwatcher Marco Timmer en analist Aad de Mos voorspellen dat de 21-jarige Belg de absolute hoofdprijs gaat opleveren. De Mos voorziet een stap naar de absolute top.

Timmer zou het stiekem een mooi signaal vinden als PSV de buitenspeler nóg een jaar weet te behouden. "Ik denk dat een jongen als Bakayoko, nu het grote talent binnen het elftal, het voorbeeld moet zijn. Je moet proberen hem nog een jaar te houden", zegt hij bij Voetbal International. "Maar er gaan bedragen voor hem komen van rond de veertig, vijftig miljoen, of misschien iets meer. Zeg daar maar eens nee tegen, ook omdat PSV altijd een grote verkoop wil doen."

De Mos adviseert PSV om te cashen voor Bakayoko, die in 45 officiële duels dertien keer scoorde en veertien assists gaf. "Ik denk dat ze de hoofdprijs voor hem kunnen vragen, omdat hij op het netwerk staat van alle ploegen. Hij is een uitzonderlijke aanvaller. Waar zijn plafond ligt, dat moet nog bewezen worden. Wat mij betreft mag hij dat bij Paris Saint-Germain of Manchester City bewijzen. Als de kans daar is, zou ik hem voor de hoofdprijs wegdoen."

De Mos zou er alles aan doen om een andere speler langer vast te leggen. "Het genie, waar ik vreselijk van kan genieten, is Malik Tillman. Die moet je proberen te behouden. Hij is bijzonder begaafd in zijn techniek. Hij is een meerwaarde voor dit elftal gebleken. Voor welke oorzaak dan ook heeft hij dat niet laten zien bij Glasgow en Bayern München, maar bij PSV heeft hij me volledig overtuigd."

"Als ik Stewart, Brands en Bosz iets mag aanraden, zou ik zeggen: doe zaken met Bayern München en probeer Tillman te behouden", besluit De Mos. De Eindhovenaren kunnen de spelmaker definitief overnemen van Bayern München voor een bedrag tussen de tien en vijftien miljoen euro. De Duitse topclub kan dat voorkomen door een 'boete' te betalen.