VP’s Elftal van de Week: RKC hofleverancier, ook traditionele top drie present

VP’s Elftal van de Week: RKC hofleverancier, ook traditionele top drie present

6 mei - 10:00
38

RKC Waalwijk is hofleverancier van VP's Elftal van de Week. De ploeg van trainer Henk Fraser droogde Heracles Almelo in eigen huis met 0-5 af. Ook de kersverse landskampioen PSV is aanwezig. Verder leveren Ajax, Feyenoord en AZ een aantal spelers.

Etienne Vaessen (RKC Waalwijk)
RKC boekte bij Heracles haar grootste uitzege ooit in de Eredivisie. Aanvoerder Vaessen hield de nul, had een aantal goede reddingen en speelde een foutloze pot. Daarmee was hij een belangrijk onderdeel van de overwinning van zijn ploeg.

Lutsharel Geertruida (Feyenoord)
De volledige verdediging van Feyenoord stond zijn mannetje in de klinkende zege op PEC Zwolle (5-0). Geertruida wist daarnaast ook nog te scoren en gaf een assist op Santiago Gimenez. De Nederlandse verdediger liet weer eens zien waarom hij gelinkt wordt aan een overstap naar Liverpool.

Shawn Adewoye (RKC Waalwijk)
Naast het feit dat de Belgische verdediger trefzeker was voor zijn ploeg, won hij al zijn grondduels tijdens zijn ijzersterke optreden in Almelo. 

Dávid Hancko (Feyenoord)
De Slowaakse verdediger is bijna niet te betrappen op een matige wedstrijd. Weer was Hancko een nachtmerrie voor zijn directe tegenstander en was ook aanvallend af en toe gevaarlijk. 

Juriën Gaari (RKC Waalwijk)
Ook Gaari kreeg het voor elkaar om als verdediger te scoren voor RKC. Zijn vorige Eredivisie-goal dateert van twee seizoenen geleden tegen AZ. Helaas voor de Waalwijkers pakte de back een gele kaart, waardoor hij tegen PEC Zwolle niet in actie mag komen.

Kristijan Belić (AZ)
De Alkmaarders verloren bijna alle duels in de eerste helft tegen FC Twente. Na rust won AZ veel vaker de tweede bal en Belic zat overal tussen. Ploeggenoot Riechedly Bazoer noemt hem dan ook ‘de Gatusso van AZ'.

Kenneth Taylor (Ajax)
Vaak werd de middenvelder als lelijk eendje bestempeld in Amsterdam. Tegen FC Volendam wist Taylor echter tweemaal het net te vinden waardoor hij belangrijk was voor zijn ploeg. Vooral zijn openingstreffer was fraai. Na afleggen van Chuba Akpom schoot Taylor strak raak in de kruising.

Chuba Akpom (Ajax)
De Engelse spits bewees weer zijn waarde voor Ajax. Naast zijn assist op Taylor wist Akpom ook zelf het net te vinden en de score voor de Amsterdammers te verdubbelen. Het is zijn elfde goal van dit seizoen.

Johan Bakayoko (PSV)
Hoewel de Eindhovenaren geen denderende kampioenswedstrijd spelen, wist Bakayoko wel weer eens belangrijk te zijn met een doelpunt. Na het behalen van de landstitel kon de Belg feest vieren, wat hij samen met zijn moeder deed.

David Min (RKC Waalwijk)
De aanvaller maakte tegen Heracles zijn eerste hattrick in de Eredivisie. RKC kan de doelpunten goed gebruiken richting het einde van het seizoen. Min was ook zo eerlijk om toe te geven dat de derde goal niet volledig de bedoeling was. Maar toch ziet hij eruit als een heel slimme spits.

Luuk de Jong (PSV)
Hij wist dan niet te scoren in het kampioensduel, maar De Jong gaf wel een assist en was voor de zoveelste keer de aanjager bij PSV. Een betere aanvoerder kan een club zich misschien wel niet wensen.