Simons staat open voor terugkeer bij FC Barcelona

'Simons staat open voor Barça-terugkeer, Xavi heeft twee spelers op het oog'

3 mei om 08:46
Laatste update: 3 mei om 10:31

Xavi Simons staat open voor een terugkeer bij FC Barcelona, zo weet Sport te melden. Barça-coach Xavi wil graag twee aanvallende middenvelder aan zijn selectie toevoegen en de dertienvoudig Oranje-international behoort tot een mogelijke versterking.

Xavi is zich samen met Deco, sportief directeur van Barça, aan het oriënteren op posities die versterkt moeten worden in de zomerse transferperiode. De oefenmeester ziet graag twee aanvallende middenvelders de overstap maken naar de Spaanse topclub aankomende zomer. Echter zit FC Barcelona in een lastige financiële situatie, waardoor ze beperkte middelen hebben op de transfermarkt.

De naam van Bernardo Silva prijkt bovenaan het lijstje in Barcelona als gedroomde versterking. 'Hij wil dolgraag in Spanje spelen. Hij weet dat dit niet bij Real Madrid gaat gebeuren en dus zou Barça een mogelijke bestemming zijn, ook rekeninghoudend met het feit dat hij van de stad Barcelona houdt', zo valt er te lezen. Xavi gelooft dat Silva een enorme kwaliteitsimpuls zou zijn aan zijn selectie.

Naast Silva heeft Barça ook interesse in Simons, die al in de Barça-jeugdopleiding heeft gespeeld. Zijn komst lijkt echter een lastig verhaal, want zijn toekomst bij Paris Saint-Germain is nog niet zeker. 'Xavi weet dat Simons blij is met de mogelijkheid om terug te keren', klinkt het. 'Als hij de overstap maakt naar Barça, is het plan om hem, gezien de situatie, uit te lenen.'