Tonali hoort nieuwe straf en weet wanneer hij mag terugkeren bij Newcastle

Tonali hoort nieuwe straf en weet wanneer hij mag terugkeren bij Newcastle

2 mei - 16:59 Laatste update: 20:00
7

Newcastle United-middenvelder Sandro Tonali heeft een opgeschort verbod van twee maanden gekregen na het overtreden van de gokregels van de Football Association (FA). De Italiaan had op wedstrijden van zijn eigen ploeg ingezet en kreeg daarvoor tien maanden schorsing, waarvan de helft er inmiddels op zat.

Tonali kreeg donderdag nog eens een extra schorsing van twee maanden bovenop de straf die hij al had gekregen. De schorsing is weliswaar voorwaardelijk en dat betekent dat de middenvelder na zijn huidige schorsing van tien maanden, die eindigt op 27 augustus 2024, weer mag spelen. Ook moet hij een boete van twintigduizend pond betalen.

De voorwaardelijke schorsing van twee maanden wordt door de FA dus opgeschort tot het einde van het huidige seizoen, wat betekent dat hij gedurende die periode van alle voetbalgerelateerde activiteiten zal worden verbannen als hij nog een inbreuk maakt. Mocht Tonali verdere sancties vermijden mag hij het komende seizoen weer aansluiten bij de selectie van The Magpies.

Tonali bekende dat hij tussen de veertig en vijftig voetbalweddenschappen plaatste, waaronder 'maximaal vier' op wedstrijden van Newcastle. Zijn openheid en volledige medewerking aan het onderzoek worden door de FA geprezen. 'Tonali volgt nu een therapie- en onderwijsprogramma bij Newcastle, en traint al wel met zijn teamgenoten', liet Newcastle donderdag op sociale media weten.