Van der Gijp legt kritiek Gullit op Frenkie uit: 'Allemaal veel te makkelijk'

Van der Gijp legt kritiek Gullit op Frenkie uit: 'Allemaal veel te makkelijk'

2 mei - 16:50
67

Ruud Gullit is niet zo onder de indruk van Frenkie de Jong, zo stelt René van der Gijp in de podcast KieftJansenEgmondGijp. Volgens Gullit zou de Oranje-international te vrijblijvend spelen. Ook Dirk Kuyt en René van der Gijp zijn niet compleet overtuigd, maar zien wel dat de middenvelder bijzondere kwaliteiten heeft.

"Ik heb met Gullit vaak een discussie over Frenkie de Jong: hij vindt het niet veel. Dan zegt hij: Hij gaat hem halen, hij loopt er even mee en dan speelt hij hem af. Hij vindt het allemaal wat te makkelijk", aldus Van der Gijp. "Gullit kijkt graag naar middenvelders die beslissen."

Wedden

Meer odds

Dirk Kuyt ziet een terugkerend kritiekpunt bij Frenkie de Jong. "Het punt bij Frenkie is vaak dat hij te weinig assists geeft of goals scoort, die kritiek krijgt Bellingham bij Real Madrid niet." Van der Gijp is het niet met Kuyt eens, daar hij de posities niet vergelijkbaar vindt. "Dat heeft Busquets ook nooit gedaan, hè? Al vind ik wel dat Busquets altijd heel dwingend aanwezig was. Echt heel dwingend aanwezig."

"Frenkie is niet de controleur die Busquets was, maar ook niet de Bellingham die in de zestien verschijnt en doelpunten maakt", vervolgt Van der Gijp "Dat is wat ze zeggen. Dan ben je eigenlijk van alles een beetje en hang je er gewoon tussen." Kuyt vond De Jong in zijn tijd bij Ajax wél een echte dirigent. "Toen was hij écht heel goed en kreeg hij wel die waardering."

Ook bij Barcelona heeft Van der Gijp De Jong een bijzonder niveau aan zien tikken, maar lang niet altijd. "Bij Barcelona heb ik hem een stuk op vijf wedstrijden zien spelen waarna ik echt dacht: dit is niet normaal. Maar dat niveau gaat hij nooit in veertig van de zestig wedstrijden aantikken. Dat tikt hij maar een paar keer aan."