Bayern voor derde keer afgewezen: trainer die bijna rond was zegt toch 'nee'

Bayern voor derde keer afgewezen: trainer die bijna rond was zegt toch 'nee'

2 mei - 10:00 Laatste update: 10:10
45

Ralf Rangnick wordt niet de nieuwe trainer van Bayern München. Woensdag meldde Fabrizio Romano dat de bondscoach van Oostenrijk bijna rond was met de club, maar hij trekt zich nu toch terug.

Bayern-voorzitter Herbert Hainer bevestigde eerder al goede gesprekken te hebben gehad met Rangnick en later zei Romano dat de laatste details werden besproken. De bondscoach van Oostenrijk heeft op het laatste moment echter besloten om de stekker uit de gesprekken te halen. In een statement heeft de Oostenrijkse bond aangegeven dat Rangnick blijft en ook na het EK bondscoach wil zijn.

Voor Bayern is het afzeggen van Rangnick een hard gelag. Voor de derde keer moet Der Rekordmeister op zoek naar een nieuwe trainerskandidaat. In een eerder stadium wees droomoptie Xabi Alonso al af. Hij blijft bij Bayer Leverkusen. Daarna verkocht ook Julian Nagelsmann Bayern een 'nee'. Hij besloot om bij te tekenen als bondscoach van het Duitse nationale elftal.

Rangnick treft met Oostenrijk het Nederlands elftal op het aankomende EK. Op 25 juni spelen die twee landen tegen elkaar. Rangnick was eerder werkzaam als interim-trainer bij Manchester United. Daarvoor was hij in verschillende functies werkzaam bij clubs in Duitsland, de Verenigde Staten en Rusland. Wie Bayern nu op het oog heeft als vierde keus is nog niet bekend.