'Atlético wil Oblak inruilen: Premier League-lonkt'

'Atlético wil vernieuwen en Oblak inruilen: Sloveen hoopt op Premier League'

1 mei om 12:18

Jan Oblak wil Atlético Madrid na negen seizoenen verlaten voor een avontuur in de Premier LeagueLos Rojiblancos zouden naar verluidt openstaan voor een vertrek en hebben al een vervanger op het oog, zo meldt Diario AS.

Atlético is van plan zijn selectie te vernieuwen - onder meer Memphis Depay mag vertrekken - en zou ook openstaan voor een exit van Oblak. De 31-jarige doelman is al jaren een steunpilaar in de ploeg van Diego Simeone. Hij tekende afgelopen seizoen nog een contractverlenging tot 2028, maar zou nu zelf ook een overstap naar de Premier League ambiëren. In het verleden was er concrete interesse van Liverpool en Manchester United. Destijds weigerde Atlético echter de Sloveen te laten vertrekken. Of er nu al Engelse clubs met interesse zijn, is niet duidelijk. 

Indien Oblak vertrekt, heeft Atlético de geschikte vervanger al op het oog. Valencia-doelman Giorgi Mamardashvili zou bovenaan het lijstje staan in Madrid. De 23-jarige Georgiër doet het dit seizoen uitstekend en heeft ondanks zijn jonge leeftijd al heel wat ervaring op zak. Met hem zou de La Liga-topclub weer jaren vooruit kunnen. Mamardashvili heeft een marktwaarde van 35 miljoen euro, maar volgens AS zou een bod rond de 25 miljoen euro volstaan. Valencia kan het geld van een transfer namelijk goed gebruiken.