KNVB doet hoopvolle verwachting richting EK: massale Oranje-golf verwacht

KNVB doet hoopvolle verwachting richting EK: massale Oranje-golf verwacht

26 april - 09:28 Laatste update: 13:51
33

De KNVB verwacht dat er komende zomer, per EK-wedstrijd van Oranje, minimaal 40.000 Nederlanders afreizen naar de desbetreffende speelstad. Ook Oranje-fans zonder wedstrijdticket worden door de Nederlandse voetbalbond verwacht.

Naar schatting zijn er ongeveer 15.000 Oranjefans per groepswedstrijd met een kaartje, meldt NU.nl. Uit onderzoeken blijkt dat er ook minimaal 25.000 Nederlanders van plan zijn om zonder kaartje naar de speelstad af te reizen. Daar kunnen zij terecht in de zogeheten fanzones, waar de wedstrijd op een groot scherm wordt uitgezonden.

"Je komt dan op een totaal van minimaal 40.000 Oranje-fans in de speelstad per groepswedstrijd. Dat kan nog oplopen richting het toernooi en als Oranje goed presteert", stelt Rosella Passier, manager marketing van de KNVB. Het zou voor het eerst sinds het EK van 2008 in Zwitserland en Oostenrijk zijn, dat de Nederlandse fans massaal afreizen naar een eindtoernooi.

Nederland speelt in de groepsfase in Hamburg tegen Polen (16 juni), in Leipzig tegen Frankrijk (21 juni) en in Berlijn tegen Oostenrijk (25 juni).