Kraay koppelt Van Persie aan KKD-club: 'Is denk ik een makkelijkere tussenstap'

Kraay koppelt Van Persie aan KKD-club: 'Is denk ik een makkelijkere tussenstap'

19 april - 21:27 Laatste update: 21:33
31

Hans Kraay junior ervan overtuigd dat Robin van Persie een goede trainer zou zijn voor NAC Breda. De huidige nummer zeven de Keuken Kampioen Divisie neemt na dit seizoen afscheid van Jean-Paul van Gastel, en is dus op zoek naar nieuwe kandidaten. 

Van Gastel streek vorig jaar neer bij NAC, als opvolger van Peter Hyballa. Een aantal zeer wisselvallige maanden later is duidelijk dat Van Gastel het na dit seizoen voor gezien houdt. "Ik zou het heel erg leuk vinden als Robin van Persie door Pierre van Hooijdonk en Peter Maas, de technisch directeur zou worden aangesteld", begint Kraay bij Voetbal op Vrijdag.

Presentator Pascal Kamperman kan zijn oren haast niet geloven. "Dit bedoel je als grap?", vraagt hij. "Nee, nee. Het is heel goed voor Van Persie om een tussenstap te maken. Ik denk dat je een makkelijkere tussenstap maakt bij NAC", antwoordt Kraay. 

Kamperman gelooft er niet in. Van Hooijdonk bekleedt bij NAC een functie als commissaris. De voormalig spits is al lange tijd openlijk gebrouilleerd met Van Persie. "Hans, ze vliegen elkaar niet meer in de haren, zo is het ook niet, maar Van Hooijdonk en Van Persie is niet de meest gelukkige combinatie uit het verleden. Bovendien denkt Robin van Persie toch niet aan NAC, als je ook met sc Heerenveen in gesprek bent?"

De Friese club heeft naar verluidt al met Van Persie gesproken over het hoofdtrainerschap. Ondertussen is de voormalig speler van Arsenal en Manchester United nog altijd werkzaam in de Feyenoord-jeugd. "Van Heerenveen denken we altijd maar dat het een top-zeven- of top-acht-ploeg is, maar die hebben een begroting voor de tiende of elfde plek in de Eredivisie. Bij NAC: al het frisse dat je binnenbrengt, om de hoek, hij kan op vrijdagavond voetballen en op zaterdag bij zijn zoon kijken", besluit Kraay.