Ajax-leden lassen extra bijeenkomst in

Ajax-leden lassen extra bijeenkomst in op geboortedag van Johan Cruijff

12 april om 09:21
Laatste update: 12 april om 13:24

De leden van Ajax komen op een bijzondere dag bijeen om een standpunt in te nemen richting de buitengewone vergadering voor aandeekhouders (BAVA) op 21 mei. De extra bijeenkomst is gepland op 25 april, de geboortedag van Johan Cruijff. Dat meldt de NOS.

De bijeenkomst is ingelast door de vereniging Ajax, die in het bezit is van 73 procent van de aandelen van de Nederlandse recordkampioen en wordt vertegenwoordigd door de bestuursraad. Het orgaan heeft de nodige macht binnen de club. Zo kan de grootaandeelhouder de raad van commissarissen naar huis sturen. 

Het wegsturen van algemeen directeur Alex Kroes vanwege handel met voorkennis in het aandeel Ajax, heeft kwaad bloed gezet bij de leden. Zij vinden dat RvC-voorzitter 'met voorbedachten rade karaktermoord heeft gepleegd op Kroes', schreven zij al in een woedende brief aan de bestuursraad. 

Op de geboortedag van Cruijff willen zij de rijen sluiten in aanloop naar de BAVA op 21 mei, meldt de NOS. Naast het vertrek van Kroes zal dan ook het KPMG-rapport naar Sven Mislintat worden besproken.

Van Praag liet woensdag weten dat hij bereid is de leden van Ajax al eerder bij te praten. "Ik ben beschikbaar, maar het is niet aan mij, maar aan de bestuursraad om een bijeenkomst te organiseren", zei hij.