Ronald de Boer trots op voormalig teamgenoot

Ronald de Boer trots op voormalig teamgenoot: 'Ik vind het heel knap wat hij doet'

9 april om 13:51

Ronald de Boer is trots op zijn voormalig ploeggenoot Mikel Arteta. Hij denkt dat de Spaanse manager op de juiste plek  is bij Arsenal. Arteta maakte onlangs nog een klassieke fout bij De Boer.

"Hij kreeg in het begin best veel kritiek", vertelt De Boer aan de NOS. "Het zegt wel iets over hoe de club erin staat, dat ze hem de tijd hebben gegund. Ze doen het geweldig. Vorig jaar wonnen ze bijna de Premier League en nu strijden ze wederom om het kampioenschap. Dat geduld is beloond." De voormalig Ajax-speler vervolgt: "Hij heeft gewoon heel veel verstand van het spelletje en durft jonge jongens in te zetten. Ik vind het heel knap wat hij doet."

Na afloop van Manchester City-Arsenal (0-0) ontving De Boer een berichtje van de Arsenal-manager. Arteta appte waarom zijn vriend hem niet had opgezocht rondom de wedstrijd. Hij had namelijk van iemand gehoord dat de oud-international bij de wedstrijd aanwezig. Maar die persoon maakte de klassieke fout om Frank de Boer voor zijn tweelingbroer Ronald aan te zien. Frank was die dag bij de wedstrijd aanwezig was als analist.

De Boer appte hem toen snel terug. "Nee, jongen, dat was mijn broer. Denk je nou echt dat ik jou niet groet? En ik had je daarbij ook gezegd dat jullie wat hoger op het veld moesten gaan staan", sloot hij het grappend af.

De Boer en Arteta kennen elkaar al dik twintig jaar. In de zomer van 2002 kwam de Spanjaard naar Glasgow Rangers. De Boer ontfermde zich als Spaans sprekende speler over de jonge Arteta en nam hem op sleeptouw.