Mosman lastiggevallen tijdens werk

De Telegraaf: Mosman lastiggevallen op werk, Ajax-commissaris 'emotioneel geraakt'

7 april om 14:30

Ajax-commissaris Annette Mosman is lastiggevallen op haar werk. Dat meldt De Telegraaf, dat gesproken heeft met een woordvoerder van Ajax. In de nacht van dinsdag op woensdag, kort na de bekendmaking van de schorsing van Alex Kroes, is een leus op de muur van pensioenuitvoerder APG gekalkt. 

'Rvc out, Mosman out', luidde de boodschap, gericht aan het adres van het lid van de Ajax-rvc. "Wij kunnen hier niet op ingaan", zegt een woordvoerder van Ajax tegen De Telegraaf. Bronnen rondom en binnen de Amsterdamse club weten echter dat de bekladding APG-bestuursvoorzitter Mosman 'emotioneel flink heeft geraakt'. 

Er wordt op de burelen in de Johan Cruijff ArenA gesproken over een 'schande'. Bestuurders en toezichthouders moeten te allen tijde, hoe erg de situatie ook is, met rust gelaten worden. 

Zowel Ajax als APG gaat ervan uit dat het een eenmansactie betreft, en dus geen gecoördineerde supportersactie. Er staan op de social-mediakanalen of websites van de supportersverenigingen en harde kernen immers geen foto's. Het is vooralsnog niet duidelijk of Mosman aangifte bij de politie heeft gedaan.