'Hélène en Noa niet geboycot door Oranje'

'Oranje-spelers zien toch af van boycot van Hendriks en Vahle'

3 april om 23:28

Het Nederlands elftal ziet af van een nieuwe boycot van SBS. Noa Vahle was de gebeten hond bij de Oranje-spelers na kritische vragen aan Georginio Wijnaldum, maar het blijft dus zonder gevolgen.

Vahle stelde de transfer van Wijnaldum naar Saudi-Arabië aan de kaak vanwege de mensenrechtensituatie in het land. De Telegraaf-verslaggever Valentijn Driessen wist dat de verslaggeefster daar mogelijk voor 'gestraft' zou worden. "Ze willen Noa en Hélène Hendriks misschien weer boycotten", zei hij dinsdag bij Vandaag Inside.

Een dag later komt presentator Wilfred Genee in hetzelfde programma met een update. "We riepen gisteren dat Noa en Hélène er niet helemaal uitkomen met de KNVB, maar het blijkt mee te vallen. Ik heb Hélène nog even gesproken. Ze worden niet geboycot en ze zijn weer naar elkaar toegegroeid. Het is wel zo dat het allemaal oké is."

Johan Derksen vindt dat niet meer dan logisch. "Dat is ook niet bijzonder, dat is eigenlijk heel normaal, dat dat niet het geval is", doelt hij op de boycot.