Marciano Vink ziet wéér een terugslag voor Ajax na schorsing Alex Kroes

Ajax wéér 'een halfjaar teruggeworpen' door Kroes: 'Dit is écht shocking'

3 april om 10:08

Marciano Vink is verbaasd over de ontwikkelingen bij Ajax rondom de geschorste CEO Alex Kroes. De analist van ESPN concludeert dat Ajax wéér van vooraf aan moet beginnen.

Ajax bracht dinsdagochtend het nieuws naar buiten dat Kroes geschorst is door de raad van commissarissen. Dit wegens het mogelijk hebben van voorkennis bij de aanschaf van ruim 17.000 aandelen. Door de schorsing lijkt Ajax nog steeds geen waardig opvolger te hebben voor de eind vorig seizoen vertrokken Edwin van der Sar. Vink kan de gang van zaken maar moeilijk bevatten. "Als je dacht dat je alles al had gehad, dan is dit echt shocking", stelt de analist bij Excelsior - PSV.

"Je bent weer teruggeworpen", vervolgt Vink. Michael van Praag, voorzitter van de rvc, liet al weten dat er geen weg terug is voor Kroes bij Ajax. De zoektocht naar rust gaat verder voor de Amsterdammers. "Je moet weer op zoek naar allerlei mensen die vitale functies moeten bekleden in de organisatie", aldus Vink. "Waar je een halfjaar gewacht hebt, ben je eigenlijk weer een halfjaar terug."

Bekijk de #DoneDeal-special over de breuk tussen Ajax en Alex Kroes!