Kraay Jr. over Wijnaldum

Kraay heeft genoeg gehoord over Oranje-speler: 'Ik wil hem gewoon zien voetballen'

22 maart om 20:12

Hans Kraay Jr. vindt dat het de afgelopen dagen wel erg veel over de randzaken omtrent Georginio Wijnaldum is gegaan. De ESPN-analist heeft ook zijn twijfels over de transfer die de middenvelder maakte, maar wil dat het nu gewoon weer over voetballen gaat. Dat gaat gebeuren, want Wijnaldum heeft een basisplaats tegen Schotland

Wijnaldum meldde zich, net als de rest, afgelopen maandag in Zeist. Na een absentie van negen maanden en een transfer naar Al Ettifaq mag hij zich weer speler van Oranje noemen. In aanloop naar het vriendschappelijke duel met Schotland ging het veel over zijn controversiële stap naar Saudi-Arabië. "Ik heb nu alles wel gehoord over hem, alles wel gelezen over hem, en dat hij de verkeerde afslag heeft genomen, heb ik ook wel gehoord", vertelt Kraay Jr. bij ESPN.

"Ik ben maar op één ding uit", vervolgt de analist. "Ik wil hem vanavond (vrijdagavond, red.) zien voetballen. Ik heb al het Saudi-Arabië-gedoe wel gehoord, heel veel mensen hebben gelijk, want ik zou er ook niet één twee drie gaan voetballen."

De terugkeer van Wijnaldum was voor Kraay Jr. ietwat verrassend. "Jij (Jan Joost van Gangelen, red.) hadden allebei wel iets van: misschien gaat hij (Ronald Koeman, red.) er wel naar toe om op een hele chique manier afscheid van hem te nemen", doelt de analist op het recente bezoek van Koeman en Nigel de Jong aan de negentigvoudig international. "Maar hij wil hem niet afserveren, en wil kijken of hij topfit is. En er zijn niet heel veel nummers tien die er overheen gaan."