Frimpong geeft Koeman interessante optie richting EK: 'Als het maar de zijkant is'

Frimpong geeft Koeman interessante optie richting EK: 'Als het maar de zijkant is'

22 maart om 18:46

Jeremie Frimpong kan naar eigen zeggen ook op de linkerflank uit de voeten. De sleutelspeler van Bayer Leverkusen heeft één interland voor het Nederlands elftal op zijn naam en hoopt dat hij mee mag naar het EK in Duitsland.

Frimpong maakt een ijzersterk seizoen door bij Leverkusen. In alle competities is hij al direct betrokken bij 22 goals. Ondanks de sterke statistieken is hij nog geen onbetwiste basisklant bij het Nederlands elftal. Frimpong hoopt bondscoach Ronald Koeman te overtuigen richting het EK. "Ik heb altijd al voor mijn land willen spelen. Natuurlijk wil ik spelen. Om dat te bereiken, moet ik doen wat ik doe bij mijn club", zegt hij in de podcast Kick 't Met van Ziggo Sport.

"De wedstrijden die eraan komen zijn belangrijk", vervolgt Frimpong, die doelt op de oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland. Hoewel de statistieken in zijn voordeel spreken, rekent hij zich niet rijk. "Voetbal verandert snel, weet je..." Frimpong doelt op blessures die hij of concurrenten kunnen oplopen, of wisselingen bij zijn club."

Bij Leverkusen is Frimpong de vaste rechtervleugelverdediger. Als hem gevraagd wordt of hij ook op links uit de voeten kan, benadrukt hij multi-inzetbaar te zijn. "Alles, zolang het maar aan de zijkant is."