Dallinga uit beeld bij Oranje

Koeman roept geen Brobbey-vervanger op: 'Hij is duidelijk geen serieuze optie'

19 maart om 09:10

Uit het niet oproepen van een vervanger voor de afgehaakte Joshua Zirkzee en Brian Brobbey kan sowieso één conslusie worden getrokken: Thijs Dallinga is niet meer in beeld bij Oranje. Dat stellen Sjoerd Mossou en Kenneth Perez bij het ESPN-programma Voetbalpraat

Zirkzee raakte in een eerder stadium al geblesseerd. Brobbey voegde zich zondag in de ziekenboeg, nadat hij een hamstringblessure opliep tijdens Sparta - Ajax. De conclusie? "Het zegt vooral dat Dallinga niet als een serieuze optie wordt gezien, dat is wel duidelijk", aldus Mossou, die bevestiging krijgt van Perez. De 23-jarige Dallinga maakte tot dusver 10 doelpunten in 25 Ligue 1-duels voor Toulouse. Zijn debuut voor Oranje maakte hij in november van vorig jaar, uit bij Gibraltar. 

Naast de twee spitsen kan Koeman ook niet beschikken over Frenkie de Jong. Het zal voor de bondscoach dus puzzelen blijven wat betreft de ideale partner voor de FC Barcelona-middenvelder. "Het is jammer dat je niet veel concreets kan doen richting het EK. Het blijft een soort proeftuin. Je kunt geen generale repetitie doen", vervolgt Mossou. 

Perez denkt dat, mocht Koeman echt een één op één-vervanger voor De Jong willen aanwijzen, moet kiezen voor Joey Veerman. "Hij is minder mobiel, minder dynamisch en minder snel, maar wel in de passing ook zo iemand. Schouten (Jerdy, red.) is iets verdedigender dan De Jong, dus Veerman komt eerder in aanmerking."