LIVE: verrassende opstelling Ajax tegen Sparta

LIVE: Ajax morst ook op bezoek bij Sparta punten (gesloten)

17 maart om 18:32
Laatste update: 17 maart om 21:05

Ajax-trainer John van 't Schip tovert deels noodgedwongen enkele verrassingen uit de hoge hoed voor het Eredivisie-duel bij Sparta. Zo speelt Jordan Henderson centraal achterin en heeft ook jongeling Mika Godts een basisplaats.

Ajax lijkt op Het Kasteel terug te keren naar een 4-3-3 formatie. Ahmetcan Kaplan is fit genoeg om te starten, maar dat geldt niet voor Josip Sutalo. Daarnaast is Devyne Rensch geschorst. De Turk vormt zodoende een centrum met Henderson, terwijl Jorrel Hato de linksback is. Anton Gaaei start als rechtsback, omdat ook Tristan Gooijer ontbreekt.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Sparta Rotterdam

  • logo

    Heracles Almelo

Op het middenveld zijn er basisplaatsen voor Branco van den Boomen, Sivert Mannsverk en Kenneth Taylor. Kristian Hlynsson speelt als hangende rechtsbuiten, Mika Godts staat op links. De jonge Belg maakte onlangs zijn rentree bij de beloften na een zware blessure. Brian Brobbey is de spits. Steven Bergwijn keert terug in de wedstrijdselectie, maar begint op de bank. Steven Berghuis is nog niet van de partij.

De opstelling van Ajax: Ramaj; Gaaei, Henderson, Kaplan, Hato; Mannsverk, Van den Boomen, Taylor; Hlynsson, Brobbey, Godts